U bent verzekerd van service, kwaliteit en vakmanschap.

Erkend Installateur

 

UNETO-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. De veiligheid van installaties in woningen is meer dan ooit onderwerp van gesprek. Staat ú er wel eens bij stil dat uw elektrotechnische installatie thuis een gevaar kan vormen, door alle apparatuur die er onderhand op is aangesloten? Dat de cv-ketel wellicht onder onveilige omstandigheden functioneert en zelfs zou kunnen ontploffen? Of dat stilstaand water in uw leidingen legionellabesmetting kan veroorzaken? Waarschijnlijk niet. En dat zijn nu typisch klussen waarbij het goed is om een vakman in de arm te nemen. Veiligheid is nog maar één aspect. Comfort is niet minder belangrijk. Een deskundig aangelegde installatie – of dat nu gas, water of elektriciteit is – maakt uw leven een stuk plezieriger. De UNETO-VNI installateur beheerst de fijne kneepjes om alles uit uw installatie te halen. Of om energie te besparen. Die vakman die u in huis haalt, kent de laatste technieken. Want op de terreinen waar de UNETO-VNI leden actief zijn, gebeurt nogal wat.

Aan alle leden van UNETO-VNI – installateurs, detaillisten en reparateurs – stellen wij hoge eisen. Zo hanteren onze leden duidelijke leveringsvoorwaarden. Om hen te ondersteunen om u een goede service te bieden is in samenspraak met de Consumentenbond, de Geschillenregeling Elektro en de Geschillencommissie Installerende bedrijven, www.degeschillencommissie.nl in het leven geroepen. Belangrijk daarbij zijn de wettelijke regels bij consumentenkoop en de afstemming daarover met fabrikanten- en consumentenorganisaties.

De Leveringsvoorwaarden van de Erkende Bedrijven aangesloten bij de brancheorganisatie Uneto- VNI kun u terugvinden op http://www.uneto-vni.nl

KvINL

Het is voor opdrachtgevers lastig om een vakbekwame installateur van andere aanbieders te onderscheiden. Met een erkenning kan het installatiebedrijf laten zien dat bij hem de juiste kennis en kunde aanwezig is om het installatiewerk goed en adequaat uit te voeren. Met de erkenning maakt de installateur het verschil met zijn concurrent. De erkende installateur:

  • heeft de vereiste diploma’s  en/of ervaring;
  • beschikt over de meest actuele handboeken; en
  • werkt met het juiste gereedschap.

Voor installatiewerk in met name de bestaande bouw voor de consumenten- en klein zakelijke markt heeft de erkenning een duidelijk toegevoegde waarde. Aan uw opdrachtgever laat u door uw erkenning zien over specifieke kennis en kunde te beschikken.

Als u zich als vakbekwaam installateur wilt profileren, dan kiest u voor de SEI-erkenning van KvINL. Met de SEI-erkenning onderscheidt u zich van bedrijven die niet vakkundig werken. Het biedt opdrachtgevers daarnaast extra zekerheid. Ook draagt het in positieve zin bij aan uw bedrijfsimago.

Met de SEI-erkenning toont u aan dat:

  • u beschikt over de vereiste diploma’s en daarop periodiek wordt gecontroleerd;
  • u de juiste kennis en kunde in huis heeft om deskundig te adviseren, degelijk installatiewerk uit te voeren en installaties goed te onderhouden;
  • u werkt met het juiste gereedschap, volgens de juiste handboeken en conform actuele wet- en regelgeving;
  • u op de hoogte bent van fundamentele wijzigingen in de wet- en regelgeving, zodat u zich waar nodig kunt bijscholen.

Erkende bedrijven worden opgenomen in het erkenningenregister. Een openbaar register, dat via internet door een ieder te raadplegen is. Erkende installateurs ontvangen daarnaast jaarlijks een bewijs van inschrijving, komen voor het zegelrecht in aanmerking en worden via internet en diverse publicaties van de laatste ontwikkelingen op de hoogte gehouden.

Waarom een KvINL/ SEI-installateur

Als in 2007 de Vestigingswet verdwijnt, is het voor opdrachtgevers – consumenten en zakelijke afnemers – lastig om een vakbekwame installateur te onderscheiden van een beunhaas. Met een erkenning van de SEI kan het installatiebedrijf laten zien dat bij hem in ieder geval de juiste kennis aanwezig is om installatiewerk uit te voeren.

Met name voor het installatiewerk in de bestaande bouw heeft de SEI-erkenning een duidelijke, toegevoegde waarde voor het installatiebedrijf. De ondernemer toont zijn potentiële opdrachtgever dat hij ervaring heeft met het werk, dat hij adequaat opgeleide mensen in dienst heeft en dat zijn kwaliteit met enige regelmaat wordt gecontroleerd.

Eisen aan KvINL/ SEI-installateurs

Een installatiebedrijf dat in aanmerking wil komen voor een SEI-erkenning moet ten minste één vakbekwaam persoon fulltime in dienst hebben. Deze man of vrouw – de eigenaar of een medewerker – moet minimaal één relevant vakdiploma in bezit hebben voor een van de vakdisciplines. Tevens geeft de SEI de Waterbladen uit waarmee de erkende watertechnische installateur zijn kennis up-to-date moet houden. Het gaat daarbij vaak om actuele informatie over bijvoorbeeld terugstroombeveiliging of legionellapreventie.

 

Informatie

Algemene Voorwaarden Installerende Bedrijven

Algemene Voorwaarden voor Installatiewerk

Vraag een brijblijvende offert aan

Onze specialisten staan je graag te woord

Max. 20mb
Call Now Button